Rouwenhorst Installatietechniek

Rouwenhorst Installatietechniek
Haaksbergen

 • 1936

  In 1936 werd het bedrijf opgestart aan de Benteloseweg in St. Isidorushoeve en hield men zich bezig met loodgieterswerk en houtkachels.

 • 1972

  In 1972 werd het bedrijf overgenomen door Hennie en Johan Rouwenhorst.
  In de jaren 70 vond men aardgas in Noord-Nederland en ook in Haaksbergen begon men met het aanleggen van een aardgasnet. Aardgas was toen in verhouding een goedkope brandstof (5cent/kuub) en houtkachels en fornuizen werden massaal ingeruild voor gastoestellen. In die tijd was warm stromend water een luxe en de eerste douches werden aangelegd d.m.v. gasgeisers. Ook het verwarmen van de huizen werd nu comfortabel door het aanleggen van centrale verwarming d.m.v. ketels en radiatoren. Eerst nog laswerk, later werd dat vervangen door klemfittingen.

 • 1974

  Niet veel later in 1974 werd een winkel/showroom geopend aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen omdat door de komst van het aardgas een enorme vlucht onstond in centrale verwarming en sanitair, en veel “doe het zelvers” nu hun materialen konden kopen aan de Blankenburgerstraat. Door het grote aanbod van douches en later complete badkamers werd de winkel al gauw te klein en vele verbouwingen volgden.

 • 1993

  De groei in de sanitairmarkt bleef maar stijgen en in 1993 werd het pand uitgebreid met een bedrijfshal en in 1995 werd de winkel/showroom vergroot door de opmars van douchecabines, stortdouches en thermostaatkranen.

 • 2006

  Vanaf 2006 kwamen de zonen van Johan Rouwenhorst in de zaak en Frank en Jorg Rouwenhorst gingen zich specialiseren in duurzame energie, zoals warmtepompen en zonnepanelen.

 • 2008

  Voor de opslag van warmtepompen en groot materieel en om de nieuwe technieken te demonstreren werd in 2008 op de Greune in Haaksbergen een nieuwe bedrijfshal gebouwd.

Heeft u vragen over verwarming, wilt u een oplossing voor uw regendouche of weten welke airconditioning  het beste bij uw woning past? Op deze en nog veel meer vragen geven we u graag antwoord en advies, met persoonlijk contact en een individuele benadering. Heeft u plannen voor een verbouwing, nieuwbouw of renovatie? Dan helpen wij u graag  met een passend advies of een vrijblijvende offerte! En natuurlijk kunnen we de voor u beste oplossing  installeren en combineren dat met een goede service.

Rouwenhorst Installatietechniek voor installatie van cv, water, gas , sanitair en  installaties voor duurzame energie. Voor  kleine of grote projecten, van nieuwbouw tot renovatie voor zowel de zakelijke als de particuliere klanten. We installeren volgens strenge  UNETO-VNI eisen, gebruiken daarbij uitsluitend  hoogwaardig materiaal en passen de nieuwste technieken toe. Maar bij ons kunt u ook terecht voor elektra en klimaatbeheersing en zelfs voor de kleinste loodgietersklusjes.

Contactgegevens

212
Adres:
Blankenburgerstraat 29
Postcode:
7481 EA
Plaats:
Haaksbergen
Telefoon:
053-5723589
Email:
info@rouwenhorstinstallatietechniek.nl
Website:
www.rouwenhorstinstallatietechniek.nl

Openingstijden

Maandag
15:00 - 17:00
Dinsdag
15:00 - 17:00
Woensdag
15:00 - 17:00
Donderdag
15:00 - 17:00
Vrijdag
15:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 12:00
Zondag
Gesloten
199