Renovatie particulier

Unieke energieconcepten voor verduurzaming woning

Eplucon ontwikkelt duurzame energieconcepten, speciaal voor nieuwbouwwoningen. Een totaalconcept wat verder gaat dan alleen een warmtepomp. Gasloos bouwen op een minimale aansluiting van 10 of 25A. Eplucon beschikt over een dealernetwerk van specialisten. Deze worden met regelmaat door onze mensen getraind. Met kennis van de Eplucon concepten én het installatiewerk ontvangt u van de dealer in uw omgeving altijd het beste advies.

EPN-_z6f3362-de-la-reijstraat-140-Ermelo-LR-16

Redenen voor verduurzaming van uw woning kunnen vele zijn. Oorzaken worden gevonden in bijvoorbeeld stijgende energiekosten, upgrade van de woning en gewenst energielabel. Eplucon heeft een aantal totaalconcepten ontwikkeld waarbij wordt voorzien in één duurzame oplossing. Deze oplossing wordt vertaald in de Eplucon energieconcepten.

USP’s in het kort
- geen geluidsoverlast (techniek zit binnen)
- totaalconcept van hardware en software
- unieke regeltechniek: slimme energievraag
- grote kennis in dealernetwerk door training

Bij de Eplucon energieconcepten staat de warmtepomp altijd in het middelpunt. Want de warmtepomp vertaalt de warmte- of koudevraag van energie naar temperatuur. 

Eplucon heeft de energieconcepten vertaald naar bronnen. Oftewel: waar komt de warmte/koude vandaan. Bij renovatie van uw woning kunnen drie energieconcepten toegepast worden:

Bodembron
Met een grondboring wordt op grote diepte warmte opgehaald en omgezet in koude of andersom. De temperatuurverschillen zorgen namelijk voor de warmte- of koudevraag.

Luchtbron
Met een luchtbron wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken en verwarmd. Of andersom: dan werkt het systeem als koeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Stefani drycooler of een EQ-Air dakunit.

PVT-bron
Een concept waarbij de zon als warmtebron functioneert. Zonnepanelen warmen leidingwater direct op, wat vervolgens wordt opgeslagen voor direct gebruik.

Door het gebruik van software die hardware aan elkaar verbindt, functioneren de totaalconcepten van Eplucon uitstekend. Energievraag, weersverwachting en APX (variabele energieprijs) bepalen het juiste moment van energievraag. Door de temperatuur en energievraag slim te regelen is verduurzaming en energiebesparing een uitstekende combinatie.

Accu opslag
Opslag van energie wordt een steeds groter thema. De Eplucon concepten zijn zo ingericht dat er een groot evenwicht ontstaat tussen energievraag en opwekking. Het verschil slaan we op in accu. Afhankelijk van de behoefte klein- of juist grootschalig. 

Eplucon toegepast
De energieconcepten worden volledig door Eplucon ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Eplucon de apparatuur en software levert aan een dealernetwerk. Wilt u weten wat het Eplucon concept in de praktijk voor uw nieuwbouwhuis betekent? Neem dan contact op met een Eplucon dealer bij u in de buurt.

Ontdek de verschillende concepten

van Eplucon

Bekijk de ontwikkelde concepten voor woningrenovatie: bodembron, luchtbron en het PVT-concept.

Dealer

projecten

Wilt u de projecten van onze dealers zien? Klik dan hieronder op 'Lees meer' en kom meer te weten over onze dealers en de concepten die wij leveren.
Lees meer

Alle dealers in nederland

zoek een dealer

Uitgelicht

nieuws & relevante onderwerpen