Winnaar Veluwse Innovatieprijs

Eplucon B.V.

2 juni 2022 hebben wij de VIP-vakjury en de Publieksprijs in ontvangst mogen nemen.
Wij willen het publiek bedanken voor hun stem. Verder willen wij de vakjury bedanken voor het ontvangen van deze prijs.

Dit is een beloning op onze werkzaamheden, namelijk innoveren met eenvoudige en doeltreffende energieconcepten.

Ontvangst innovatieprijs (team foto).jpg

De vakjury schreef het volgende over Eplucon:
‘Erfgebonden energie’ noemen zij het zelf. Ze zijn groots in eenvoud en ontwikkelen duurzame concepten die dwars staan op de grote merken en de gevestigde orde. 

Hun ambitie is reductie van de netbelasting in een woonwijk, verlaging van de energierekening en geen gas. Prijzen stijgen, fossiele brandstof raakt op. Het moet anders, en het kan anders!  

Eplucon realiseerde een 10 ampère woning, waar binnen de erfgrens energie opgewekt, opgeslagen en verbruikt wordt met behulp van slimme regeltechniek. Ze ontwikkelden een compleet energiemanagementsysteem met een superslimme thermostaat die vooruit kijkt naar weersvoorspellingen en fluctuerende energieprijzen.

Is er vandaag zon en morgen niet? Dan wordt er automatisch gebufferd in vloeren en wordt het water in de boiler alvast extra verwarmd. Zo wordt het energieverbruik afgevlakt en afgestemd op het aanbod. Als je de pieken weghaalt, hoef je uiteindelijk veel minder energie op te wekken.  

Een aansluiting op het energienetwerk van slechts 10 ampère is hierdoor voldoende. Een grote potentie voor de verduurzaming van onze woningen. Niet alleen voor nieuwbouw, ze kijken nu ook naar bestaande woningen. Het is een actuele oplossing voor een groot wereldwijd probleem rondom energiearmoede. Dat maakt de maatschappelijke relevantie ook zo groot. 

De jury is onder de indruk van de toepassing van deze technologie. Het is duurzaam, wereldwijd schaalbaar, de maatschappelijke relevantie is enorm groot en de jury is er van overtuigd dat deze innovatie de potentie heeft om wereldwijd te groeien.

Veluwse Innovatieprijs

Eplucon is genomineerd!

In 2019 is Eplucon gestart met de th-TOUCH thermostaat voor de sturing van de Ecoforest warmtepomp en E-control software voor het afstemmen van de energievraag binnen de woning. Eplucon geeft hieraan de naam “Erfgebonden Energie”. Na de introductie van dit concept was er weerstand en discussie in de markt, wij hebben echter vastgehouden aan onze strategie en laten nu zien dat dit concept geen broodje aap is maar een grote toevoeging aan de problematiek van hoge energierekeningen en de over capaciteit van energienetwerken. Wij hebben een website gemaakt waarop u realtime kunt meekijken met een woning die op 10A netaansluiting draait www.e-plushome.nl. We zijn daarom enorm vereerd dat we genomineerd zijn.

Deze prijs is een initiatief van Innovatiehuis Noord- Veluwe. Elk jaar vindt de prijsuitreiking plaats van de Veluwse Innovatieprijs, zij gaan hiervoor op zoek naar het meest vernieuwende bedrijf uit de regio. Dat wij uit alle inzendingen tot kanshebber zijn gekozen is voor ons een hele eer.

“In de regio Noord-Veluwe bouwen talloze ondernemers, waaronder Eplucon, aan een vooruitstrevende en duurzame regio”. Dit doormiddel van onze warmtepompen en duurzame concepten en dankzij onze leveranciers en dealers.
 

Op 2 juni 2022 is de prijsuitreiking. 
Om alvast in de sfeer te komen is het, onlangs gehouden, interview te lezen op Eplucon - Innovatiehuis Noord-Veluwe (Eplucon – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl))

Veluwse Innovatieprijs

Eplucon is genomineerd!

Ze zijn al langer bekend: de ondernemers die kans maken op de Veluwese Innovatieprijs 2021! 
Op wie proosten we dit jaar? 
Op 2 juni weten we wie er met de award naar huis gaat. Meld je aan voor deze uitreiking!

Nieuws over problemen op het stroomnet: we horen het bijna dagelijks. Dat het anders kan weten ze ook bij Eplucon B.V. 
Het Nunspeetse bedrijf ontwikkelde een 10 ampère woning; waarbij vraag en aanbod van energie binnen de erfgrenzen zelf geregeld wordt. 

Een slim systeem kijkt vooruit naar o.a. weersvoorspellingen en fluctuerende energieprijzen. 
Is er vandaag zon en morgen niet? Dan wordt er automatisch gebufferd in vloere en wordt het water in de boiler alvast extra verwarmd.
Een aansluiting op het enrgienetwerk van slechts 10 ampère is hierdoor voldoende. Een grote potentie voor de verduurzaming van onze woningen. 

Kijk op Eplucon – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl) voor meer informatie over deze innovatie.

10 Ampèrevilla

Woning op 10Ampére-netaansluiting in gebruik genomen

In deze woning wordt gebruik gemaakt van de Solax Power X-Hybrid omvormer. Dit is een intelligente energieopslagbeheersysteem dat het opgewekte energie managet. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie wordt doorgezet naar de woning, om het te vergruiken en de overtollige energie opgeslagen wordt in de batterijen voor later gebruik of aangesproken kan worden bij piekbelasting. De omvormer is aangesloten op WiFi.

Hierdoor kan via een app de prestatie van het systeem uitgelezen en gemonitord worden. 

Nieuwsgierig hoe het dagelijks gebruik van deze woning is? Op deze website kunt u realtime deze woning volgen. E-plushome

Wilt u hier meer informatie over, neem contact op met 1 van onze dealers. Zoek uw dealer  

VSK 2020

Een mooie primeur voor Eplucon en Breman Schoorsteentechniek op de VSK 2020

Een mooie primeur op de VSK 2020!

De EQ-Air van Breman Installatiefabriek.

Deze nieuwe glycol dakunit is ontwikkeld en wordt gefabriceerd door Breman Schoorsteentechniek. De unit is verbonden met de Ecoforest warmtepomp met als medium water glycol. De dakunit is fluisterstil en met een capaciteit van 8,5 kW bij -7 is het een uniek exemplaar, die onopvallend op het dak ligt.

Op de foto wordt de hand geschud met Albert de Wilde, directeur Breman Schoorsteentechniek, op een prettige en langdurig samenwerking!

Directeur van Breman Schoorsteentechniek Albert de Wilde: "We hebben bewust gekozen voor deze mooie samenwerking. Hier spreekt niet alleen vertrouwen uit, maar ook stabiliteit en kwaliteit."

EPN-Hanco-portret-website
Meer weten over deze installatie?

Hanco Folmer

0341 371 030

h.folmer@eplucon.nl