Veluwse Innovatieprijs

Eplucon is genomineerd!

Ze zijn al langer bekend: de ondernemers die kans maken op de Veluwese Innovatieprijs 2021! 
Op wie proosten we dit jaar? 
Op 2 juni weten we wie er met de award naar huis gaat. Meld je aan voor deze uitreiking!

Nieuws over problemen op het stroomnet: we horen het bijna dagelijks. Dat het anders kan weten ze ook bij Eplucon B.V. 
Het Nunspeetse bedrijf ontwikkelde een 10 ampère woning; waarbij vraag en aanbod van energie binnen de erfgrenzen zelf geregeld wordt. 
Een slim systeem kijkt vooruit naar o.a. weersvoorspellingen en fluctuerende energieprijzen. 
Is er vandaag zon en morgen niet? Dan wordt er automatisch gebufferd in vloere en wordt het water in de boiler alvast extra verwarmd.
Een aansluiting op het enrgienetwerk van slechts 10 ampère is hierdoor voldoende. Een grote potentie voor de verduurzaming van onze woningen. 

Kijk op Eplucon – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl) voor meer informatie over deze innovatie.

Eplucon VIP 2021.jpg
Advies over deze 10 Ampèrevilla?

Koos Folmer en Herwin van Veldhuizen

0341 371 030

secretariaat@eplucon.nl

Veluwse Innovatieprijs

Eplucon is genomineerd!

In 2019 is Eplucon gestart met de th-TOUCH thermostaat voor de sturing van de Ecoforest warmtepomp en E-control software voor het afstemmen van de energievraag binnen de woning. Eplucon geeft hieraan de naam “Erfgebonden Energie”. Na de introductie van dit concept was er weerstand en discussie in de markt, wij hebben echter vastgehouden aan onze strategie en laten nu zien dat dit concept geen broodje aap is maar een grote toevoeging aan de problematiek van hoge energierekeningen en de over capaciteit van energienetwerken. Wij hebben een website gemaakt waar uw realtime kan mee kijken met een woning die op 10A netaansluiting draait www.e-plushome.nl. We zijn daarom enorm vereerd dat we genomineerd zijn.

Deze prijs is een initiatief van Innovatiehuis Noord- Veluwe. Elk jaar vindt de prijsuitreiking plaats van de Veluwse Innovatieprijs, zij gaan hiervoor op zoek naar het meest vernieuwende bedrijf uit de regio. Dat wij uit alle inzendingen tot kanshebber zijn gekozen is voor ons een hele eer.

“In de regio Noord-Veluwe bouwen talloze ondernemers, waaronder Eplucon, aan een vooruitstrevende en duurzame regio”. Dit doormiddel van onze warmtepompen en duurzame concepten en dankzij onze leveranciers en dealers.

Op 2 juni 2022 is de prijsuitreiking. 
Om alvast in de sfeer te komen is het, onlangs gehouden, interview te lezen op Eplucon - Innovatiehuis Noord-Veluwe (Eplucon – Innovatiehuis Noord-Veluwe (innovatiehuisnoordveluwe.nl))

Eplucon VIP 2021.jpg
Advies over deze 10 Ampèrevilla?

Koos Folmer en Herwin van Veldhuizen

0341 371 030

secretariaat@eplucon.nl

10 Ampèrevilla

Woning op 10Ampére-netaansluiting in gebruik genomen

In deze woning wordt gebruik gemaakt van de Solax Power X-Hybrid omvormer. Dit is een intelligente energieopslagbeheersysteem dat het opgewekte energie managet. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie wordt doorgezet naar de woning, om het te vergruiken en de overtollige energie opgeslagen wordt in de batterijen voor later gebruik of aangesproken kan worden bij piekbelasting. De omvormer is aangesloten op WiFi. Hierdoor kan via een app de prestatie van het systeem uitgelezen en gemonitord worden. 

Nieuwsgierig hoe het dagelijks gebruik van deze woning is? Op korte termijn zullen wij de website lanceren, waarop u dit realtime kan volgen.

Wilt u hier meer informatie over, neem contact op met 1 van onze dealers.

Zoek uw dealer  

Advies over deze 10 Ampèrevilla?

Koos Folmer

0341 371 030

secretariaat@eplucon.nl

VSK 2020

Een mooie primeur voor Eplucon en Breman Schoorsteentechniek op de VSK 2020

Een mooie primeur op de VSK 2020!

De EQ-Air van Breman Installatiefabriek.

Deze nieuwe glycol dakunit is ontwikkeld en wordt gefabriceerd door Breman Schoorsteentechniek. De unit is verbonden met de Ecoforest warmtepomp met als medium water glycol. De dakunit is fluisterstil en met een capaciteit van 8,5 kW bij -7 is het een uniek exemplaar, die onopvallend op het dak ligt.

Op de foto wordt de hand geschud met Albert de Wilde, directeur Breman Schoorsteentechniek, op een prettige en langdurig samenwerking!

Directeur van Breman Schoorsteentechniek Albert de Wilde: "We hebben bewust gekozen voor deze mooie samenwerking. Hier spreekt niet alleen vertrouwen uit, maar ook stabiliteit en kwaliteit."

EPN-Hanco-portret-website
Meer weten over deze installatie?

Hanco Folmer

0341 371 030

h.folmer@eplucon.nl