DualSun - PVT panelen

Over DualSun

DualSun is een Frans bedrijf, met een internationale markt.

DualSun heeft een missie: streven naar het verminderen van het energieverbruik van gebouwen door zonne-energie en elektriciteit te produceren. 

Fotovoltaïsche (PV) energie groeit wereldwijd exponentieel. Het feit dat de prijs van PV concurrerender wordt dan de traditionele energieprijzen, maakt het een essentiële oplossing voor het voorzien van elektriciteitsbehoeften. Maar PV alleen is niet genoeg om in de energiebehoeften van onze gebouwen te voorzien. Naast elektriciteit hebben gebouwen ook warmte nodig: ruimteverwarming en (vooral) warm water. Verwarming is een grote uitdaging voor de 21e eeuw. Vooral om oplossingen te bieden die zowel elektriciteit als warm water en verwarming produceren (PVT) om onze gebouwen energie-positief te maken, terwijl we ons er ook  bewust van zijn dat de ruimte op het dak niet oneindig is.

 

De start van DualSun is ontstaan door de samenwerking van twee personen, Jérôme Mouterde en Laetitia Brottier. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst op school en twee jaar later kruisten hun paden elkaar opnieuw als klasgenoten bij Centrale Paris, een van de beste technische opleiders in Frankrijk. 

 

Centrale Paris voorzag Laetitia en Jérôme van een springplank,om te streven naar diverse ondernemersprojecten, zowel individueel als samen, en om hun een kans te geven om professionele keuzes te maken met een aanzienlijke maatschappelijke impact. 

 

DualSun is in 2008 gestart in de kantoren van Centrale Paris. Na het ondertekenen van een samenwerking met een CNRS-laboratorium gespecialiseerd in energie in Marseille, verhuisde het duo in 2009 naar Marseille en van daaruit groeide het team.

 

Het bedrijf is officieel opgericht in 2010 en het eerste DualSun-paneel is in augustus 2011 geïnstalleerd.

 

In april 2020 heeft Eplucon een contract getekend voor de exclusieve verkoop van de panelen op de Nederlandse markt.

 

www.dualsun.com/nl

 

  • DualSun_Logo2_carré
  • NR2A4143
  • NR2A4015
  • NR2A4011
  • 04(1)
  • panneau spring et flash 3D
316