Unieke energieconcepten voor gestapelde woningbouw

Eplucon ontwikkelt duurzame energieconcepten, zeer goed toe te passen in gestapelde woningbouw. Een totaalconcept wat verder gaat dan  alleen een warmtepomp. Warmte- en koudevraag wordt centraal geregeld óf individueel geregeld. Dat geeft keuzemogelijkheden in de  inrichting van de installatie. Collectief of juist individueel. Met een bodembron of juist een luchtbron.

Eplucon beschikt over een dealernetwerk van specialisten. Deze worden met regelmaat door onze mensen getraind. Met kennis van de Eplucon concepten én het installatiewerk ontvangt u van de dealer in uw omgeving altijd het beste advies.

EPN-_z6f2904-Westerduinweg-5-Sint-Maartenvlotbrug-LR-13

Een duurzame energieoplossing is geen vraag meer maar een eis. Dat levert tal van vragen op, zoals: moet ik kiezen voor een luchtbron of een bodembron? Kan ik de woningen afzonderlijk regelen? Een lijst die oneindig kan worden uitgebreid. Eplucon heeft het antwoord gevonden in  één totaaloplossing. Deze oplossingen hebben we vervolgens vertaald in energieconcepten. In geval van renovatie: vrijwel altijd te integreren op bestaande stroomaansluiting. Met beperkte inzet van drycoolers op het dak of grondboring(en) kunnen de meeste panden voorzien worden van een verwarmings- en koelingssysteem van Eplucon. Duurzame installatie, maximaal rendement.

USP’s in het kort
- beperkte of geen inzet van buitendelen
- totaalconcept van hardware en software
- unieke regeltechniek: slimme energievraag
- grote kennis in dealernetwerk door training
- integreren van restwarmtestromen
- geen extra aansluiting nodig

Eplucon heeft unieke energiesystemen voor gestapelde woningbouw. Collectief of individueel.

Collectief: met een centrale drycooler (luchtbron op dak) en een individuele warmtepomp per woonunit. Of met een bodembronconcept, dus met een grondboring of zelfs een WKO. Zo ontstaat er een schaalbaar concept wat in de praktijk opgeschaald kan worden tot 300 appartementen. Met de juiste afleverset kan eenvoudig de afrekening van energie per woonunit in kaart worden gebracht. 

Individueel: schaalbaarheid van energieconcepten is van groot belang. Juist daarin onderscheiden zich de energieconcepten van Eplucon. Ook op individuele basis kan een lucht- of bodembronconcept geïnstalleerd worden. In geval van luchtbron wordt er een drycooler per woonunit  geplaatst en direct verbonden aan de warmtepomp. In geval van bodembron worden er één of meerdere lussen geboord, zodat elke woonunit een eigen bron heeft.

Door het gebruik van software die hardware aan elkaar verbindt, functioneren de totaalconcepten van Eplucon uitstekend. Energievraag, weersverwachting en APX (variabele energieprijs) bepalen het juiste moment van energievraag. Door de temperatuur en  energievraag slim te regelen is verduurzaming en energiebesparing een uitstekende combinatie. 

Slimme sturing, per ruimte te regelen 
Het Eplucon concept voorziet in een brede behoefte. Verwarming en koeling in één systeem, wat vervolgens per ruimte te regelen is. Want de noordkant van het complex gedraagt zich nu eenmaal anders dan de zuidkant qua temperatuur! Groots in eenvoud in de meest complexe vraagstukken.

Eplucon toegepast 
De energieconcepten worden volledig door Eplucon ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Eplucon de apparatuur en software levert aan een dealernetwerk. Wilt u weten wat het Eplucon concept in de praktijk voor de bouw van uw pand betekent? Neem dan contact op met een Eplucon dealer bij u in de buurt.

Ontdek de verschillende concepten

van Eplucon

Bekijk de ontwikkelde concepten: luchtbron, EQ-Air 1 en EQ-Air 2.

Eplucon projecten

in de praktijk

De theorie bewijzen wij met de praktijk. Bekijk onze afgeronde projecten om een beeld te krijgen van onze diensten!

Dealer

projecten

Wilt u de projecten van onze dealers zien? Klik dan hieronder op 'Lees meer' en kom meer te weten over onze dealers en de concepten die wij leveren.
Lees meer

Alle dealers in nederland

Vind jouw dealer

Uitgelicht

nieuws & relevante onderwerpen

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen?
Volg ons dan op LinkedIn!

lees meer