Unieke energieconcepten voor grondgebonden woningbouw

Eplucon ontwikkelt duurzame energieconcepten, zeer goed toe te passen in grondgebonden woningbouw. Een totaalconcept wat verder gaat dan alleen een warmtepomp. Eenvoudig te positioneren op de zolder van de woning in combinatie met een vrij te plaatsen dakunit.

Eplucon beschikt over een dealernetwerk van specialisten. Deze worden met regelmaat door onze mensen getraind. Met kennis van de Eplucon concepten én het installatiewerk ontvangt u van de dealer in uw omgeving altijd het beste advies.

EPN-_dsc1038-Kleermakersgilde-21-hasselt-LR-12

Een duurzame energieoplossing is geen vraag meer maar een eis. Dat levert tal van vragen op, zoals: moet ik kiezen voor een luchtbron of een bodembron? Waar wordt de buitenunit geplaatst? En maakt deze lawaai? Eplucon heeft het antwoord gevonden in één totaaloplossing. Deze  oplossingen hebben we vervolgens vertaald in de unieke Eplucon energieconcepten voor grondgebonden woningbouw.

USP’s in het kort
- positie op zolder
- vrij te positioneren buitenunit
- geïntegreerde rioolontluchting (EQ-Air)
- met minimale inzet te realiseren
- volledig beheer op afstand

Bij deze energieconcepten staat de warmtepomp altijd in het middelpunt. Want de warmtepomp vertaalt de warmte- of koudevraag van energie naar temperatuur. 

Eplucon heeft de energieconcepten vertaald naar bronnen. Oftewel: waar komt de warmte/ koude vandaan. Voor nieuwbouwwoningen hebben we twee concepten ontwikkeld:

Bodembron
Met een grondboring wordt op grote diepte warmte opgehaald en omgezet in koude of andersom. De temperatuurverschillen zorgen namelijk voor de warmte of koudevraag. 

Luchtbron
Met een luchtbron wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken en verwarmd. Of andersom: dan werkt het systeem als koeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Stefani drycooler of een EQ-Air dakunit. Juist voor grondgebonden woningbouw is de EQ-Air een perfecte  oplossing. Een relatief kleine dakunit is de enige hardware die buiten te zien is en vrij is te positioneren. De warmtepomp wordt gepositioneerd op zolder. Kortom: een totaalconcept wat eenvoudig te realiseren is en efficiënt is qua ruimte. Eenvoudig voorbeeld: vaak wordt de trapkast opgeofferd voor de installatie. Met een Eplucon concept is dit niet nodig. Alle apparatuur kan op zolder geplaatst worden.

Door het gebruik van software die hardware aan elkaar verbindt, functioneren de totaalconcepten van Eplucon uitstekend. Energievraag, weersverwachting en APX (variabele energieprijs) bepalen het juiste moment van energievraag. Door de temperatuur en energievraag slim te regelen is verduurzaming en energiebesparing een uitstekende combinatie.

Slimme sturing, per ruimte te regelen.
Het Eplucon concept voorziet in een brede behoefte. Verwarming, koeling en energieopslag in één systeem, wat vervolgens per ruimte te regelen is. Want de noordkant van een gebouw gedraagt zich nu eenmaal anders dan de zuidkant qua temperatuur! Groots in eenvoud in de meest complexe vraagstukken.

Saldering
Verbruik en opwekking worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Zo maak je maximaal gebruik van de eigen opgewekte duurzame energie.

Eplucon toegepast
De energieconcepten worden volledig door Eplucon ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Eplucon de apparatuur en software levert aan een dealernetwerk. Wilt u weten wat het Eplucon concept in de praktijk voor uw nieuwbouwhuis betekent? Neem dan contact op met een  Eplucon dealer bij u in de buurt.

Ontdek de verschillende concepten

van Eplucon

Bekijk de ontwikkelde concepten voor nieuwbouwwoningen: bodembron en luchtbron.

Eplucon projecten

in de praktijk

De theorie bewijzen wij met de praktijk. Bekijk onze afgeronde projecten om een beeld te krijgen van onze diensten!

Dealer

projecten

Wilt u de projecten van onze dealers zien? Klik dan hieronder op 'Lees meer' en kom meer te weten over onze dealers en de concepten die wij leveren.
Lees meer

Alle dealers in nederland

Vind jouw dealer

Uitgelicht

nieuws & relevante onderwerpen

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen?
Volg ons dan op LinkedIn!

lees meer