Unieke energieconcepten voor utiliteitsbouw

Eplucon ontwikkelt duurzame energieconcepten, speciaal voor de utiliteitsbouw. Een schaalbare totaaloplossing waarbij de warmtepomp centraal staat in een innovatief energieconcept. Eenvoudig te integreren in zowel bestaande als nieuwe situaties.

Eplucon beschikt over een dealernetwerk van specialisten. Deze worden met regelmaat door onze mensen getraind. Met kennis van de Eplucon concepten én het installatiewerk ontvangt u van de dealer in uw omgeving altijd het beste advies.

Walkwartier Oss

Een duurzame energieoplossing is geen vraag meer maar een eis. Dat levert tal van vragen op. Zoals: moet ik kiezen voor een luchtbron of een bodembron? Of wellicht een combinatie van beide? Kan ik de ruimtes afzonderlijk regelen? Een lijst die oneindig kan worden uitgebreid. Eplucon heeft het antwoord gevonden in één totaaloplossing. Deze oplossingen hebben we vervolgens vertaald in  energieconcepten. Vrijwel altijd te integreren op de bestaande energieaansluiting. Met beperkte of zelfs geen inzet van installaties op dak of aan pand kunnen de meeste panden voorzien worden van een verwarmings- en koelingssysteem van Eplucon. Minimale ingrepen, maximaal rendement.

USP’s in het kort
- beperkte inzet van buitendelen
- totaalconcept van hardware en software
- unieke regeltechniek: slimme energievraag
- grote kennis in dealernetwerk door training
- integreren van restwarmtestromen
- geen extra aansluiting nodig.

Bij deze energieconcepten staat de warmtepomp altijd in het middelpunt. Want de warmtepomp vertaalt de warmte- of koudevraag van energie naar temperatuur. Ook warmteterugwinning kan onderdeel uitmaken van het totaalconcept.

Eplucon heeft de energieconcepten vertaald naar bronnen. Oftewel: waar komt de warmte/koude vandaan. Voor nieuwbouwwoningen hebben we drie concepten ontwikkeld:

Bodembron
Met een grondboring wordt op grote diepte warmte opgehaald en omgezet in koude of andersom. De temperatuurverschillen zorgen namelijk voor de warmte of koudevraag. 

Luchtbron
Met een luchtbron wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken en verwarmd. Of andersom: dan werkt het systeem als koeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Stefani drycooler.

Duobron
Duobron is een gecombineerd systeem van beide werelden. Het beste uit twee energiebronnen wordt samengevoegd.

Door het gebruik van software die hardware aan elkaar verbindt, functioneren de totaalconcepten van Eplucon uitstekend. Energievraag, weersverwachting en APX (variabele energieprijs) bepalen het juiste moment van energievraag. Door de temperatuur en energievraag slim te regelen is verduurzaming en energiebesparing een uitstekende combinatie.

Slimme sturing, per ruimte te regelen
Het Eplucon concept voorziet in een brede behoefte. Verwarming, koeling en energieopslag in één systeem, wat vervolgens per ruimte te regelen is. Want de noordkant van een gebouw gedraagt zich nu eenmaal anders dan de zuidkant qua temperatuur! Groots in eenvoud in de meest complexe vraagstukken.

Accu opslag
Opslag van energie wordt een steeds groter thema. De Eplucon concepten zijn zo ingericht dat er een groot evenwicht ontstaat tussen energievraag en opwekking. Het verschil slaan we op in een accu. Afhankelijk van de behoefte klein- of juist grootschalig. Dat geeft  grote voordelen. Zeker bij beperkte of geen mogelijkheden om de aansluiting op het energienetwerk te verzwaren.

Eplucon toegepast
De energieconcepten worden volledig door Eplucon ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Eplucon de apparatuur en software levert aan een dealernetwerk. Wilt u weten wat het Eplucon concept in de praktijk voor uw nieuwbouwhuis betekent? Neem dan contact op met een  Eplucon dealer bij u in de buurt.

Ontdek de verschillende concepten

van Eplucon

Bekijk de ontwikkelde concepten voor nieuwbouwwoningen: bodembron, luchtbron en het duobron.

Eplucon projecten

in de praktijk

De theorie bewijzen wij met de praktijk. Bekijk onze afgeronde projecten om een beeld te krijgen van onze diensten!

Dealer

projecten

Wilt u de projecten van onze dealers zien? Klik dan hieronder op 'Lees meer' en kom meer te weten over onze dealers en de concepten die wij leveren.
Lees meer

Alle dealers in nederland

Vind jouw dealer

Uitgelicht

nieuws & relevante onderwerpen

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen?
Volg ons dan op LinkedIn!

lees meer