Nieuwbouw

Unieke energieconcepten voor nieuwbouwprojecten

Eplucon ontwikkelt duurzame energieconcepten, speciaal voor zakelijke nieuwbouwprojecten. Een totaalconcept wat verder gaat dan alleen een warmtepomp. Een uniek, schaalbaar concept, toepasbaar bij zowel kleine als grote bouwprojecten. 

Eplucon beschikt over een dealernetwerk van specialisten. Deze worden met regelmaat door onze mensen getraind. Met kennis van de Eplucon concepten én het installatiewerk ontvangt u van de dealer in uw omgeving altijd het beste advies.

EPN-_dsc2106-Wieling-4-Nunspeet-LR-36

Een duurzame energieoplossing is geen vraag meer maar een eis. Dat levert tal van vragen op. Zoals: hoe groot moet mijn aansluiting zijn? Kan ik mijn ruimtes apart regelen? Heb ik wel voldoende capaciteit aan warm water? Deze lijst kan oneindig worden uitgebreid. Eplucon biedt een scala aan totaaloplossingen die op maat worden toegepast voor elk uniek project. Deze oplossingen hebben we vervolgens vertaald in energieconcepten.

USP’s in het kort
- beperkte of geen inzet van buitendelen
- totaalconcept van hardware en software
- unieke regeltechniek: slimme energievraag
- grote kennis in dealernetwerk door training

Bij deze energieconcepten staat de warmtepomp altijd in het middelpunt. Want de warmtepomp vertaalt de warmte- of koudevraag van energie naar temperatuur. 

Eplucon heeft de energieconcepten vertaald naar bronnen. Oftewel: waar komt de warmte/koude vandaan. Voor nieuwbouwwoningen hebben we drie concepten ontwikkeld:

Bodembron
Met een grondboring/WKO wordt op grote diepte warmte opgehaald en omgezet in koude of andersom. De temperatuurverschillen zorgen namelijk voor de warmte- of koudevraag. 

Luchtbron
Met een luchtbron wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken en verwarmd. Of andersom: dan werkt het systeem als koeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Stefani drycooler.

Duobron
Duobron is een gecombineerd systeem van beide werelden. Het beste uit twee energiebronnen wordt samengevoegd.

Achter de meter
Doelstelling is om de energie zo efficiënt mogelijk te regelen. Dus minimaal verbruik, zo min mogelijk salderen (indien van toepassing). Wij noemen dit ook wel ‘erfgebonden energie’. Met andere woorden: met de energieconcepten van Eplucon wordt de energie op eigen terrein geregeld: achter de meter!

Door het gebruik van software die hardware aan elkaar verbindt, functioneren de totaalconcepten van Eplucon uitstekend. Energievraag, weersverwachting en APX (variabele energieprijs) bepalen het juiste moment van energievraag. Door de temperatuur en energievraag slim te regelen is verduurzaming en energiebesparing een uitstekende combinatie.

Slimme sturing, per ruimte te regelen
Het Eplucon concept voorziet in een brede behoefte. Verwarming, koeling en energieopslag in één systeem, wat vervolgens per ruimte te regelen is. Want de noordkant van een gebouw gedraagt zich nu eenmaal anders dan de zuidkant qua temperatuur! Groots in eenvoud in de meest complexe vraagstukken.

Accu opslag
Opslag van energie wordt een steeds groter thema. De Eplucon concepten zijn zo ingericht dat er een groot evenwicht ontstaat tussen energievraag en opwekking. Het verschil slaan we op in accu. Afhankelijk van de behoefte klein- of juist grootschalig. 

Eplucon toegepast
De energieconcepten worden volledig door Eplucon ontwikkeld. Dat wil zeggen dat Eplucon de apparatuur en software levert aan een dealernetwerk. Wilt u weten wat het Eplucon concept in de praktijk voor uw nieuwbouwhuis betekent? Neem dan contact op met een Eplucon dealer bij u in de buurt.

Ontdek de verschillende concepten

van Eplucon

Bekijk de ontwikkelde concepten voor nieuwbouwwoningen: bodembron, luchtbron en duobron.

Dealer

projecten

Wilt u de projecten van onze dealers zien? Klik dan hieronder op 'Lees meer' en kom meer te weten over onze dealers en de concepten die wij leveren.
Lees meer

Alle dealers in nederland

Vind jouw dealer

Uitgelicht

nieuws & relevante onderwerpen

Op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn!

lees meer